Culturele ervaringen in Osaka: wat te doen naast Expo Japan 2025

Culturele ervaringen in Osaka: wat te doen naast Expo Japan 2025

Als je naar Expo Japan 2025 in Osaka gaat, zijn er talloze andere avonturen te beleven in deze bruisende stad. Van historische bezienswaardigheden tot culinaire hoogstandjes en levendige markten, Osaka heeft voor ieder wat wils. Hier zijn enkele must-see plekken en ervaringen die je niet mag missen naast je bezoek aan Expo Japan 2025.

GI Travel Tip: je kunt je bezoek aan de Expo uitbreiden om nog meer van Osaka en andere delen van Japan te ontdekken. Neem contact op met onze reisexperts om de mogelijkheden te ontdekken en jouw reis op maat samen te stellen.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen

Begin je avontuur met een bezoek aan het iconische Osaka Kasteel. Dit historische fort biedt niet alleen een fascinerende blik op de Japanse geschiedenis, maar ook een prachtig uitzicht over de stad vanaf de bovenste verdiepingen. De omliggende tuinen zijn ideaal voor een ontspannen wandeling. Vergeet geen bezoek te brengen aan de Miraiza Osaka Jo, gelegen aan de voet van het kasteel. Hier vind je de allerleukste souvenirs!

GI Travel Tip: plan je bezoek met onze reisexperts om het meeste uit je tijd in Osaka te halen en voorkom lange wachttijden!

Voor een authentieke Osaka-ervaring wandel je door Dotonbori. Dit district bruist van het leven, met neonlichten, streetfood en unieke winkels. Proef lokale lekkernijen zoals takoyaki en okonomiyaki terwijl je de levendige sfeer absorbeert. Niet alleen de wijk Dotonbori en de overdekte winkelstraat Shinsaibashi zijn interessant. Ook de even verder gelegen wijk Shinsekai is een bezoek meer dan waard. Vooral in de avonduren zijn de talloze en bijzondere neonreclames een lust voor het oog. En je kan er ook nog eens heerlijk eten...

In Osaka valt veel te zien maar kijk ook eens naar beneden. Zelfs de putdeksels voor de brandweer zijn fraai.

Een test voor je smaakpupillen

Wil je sushi op een bijzondere manier ervaren? Bij Kura Sushi draait alles om kwaliteit en innovatie. Laat je verrassen door hun unieke sushi-ervaring en innovatieve technologieën. Daarnaast is Kuromon Ichiba de plek om lokale delicatessen te proeven. Van verse zeevruchten tot lokale specialiteiten zoals kushikatsu (gefrituurde spiesjes). Kuromon Ichiba biedt een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten.

GI Travel Tip: Wil je meer culinaire tips? Onze collega en Japanspecialist Werner komt net uit Japan en deelt graag zijn aanbevelingen. Daarnaast kunnen we je natuurlijk helpen bij het samenstellen van je reisarrangement.

Culturele activiteiten die je bij zullen blijven

Beleef de sereniteit van een traditionele Japanse theeceremonie. Deze rituele ervaring biedt een unieke kijk op de Japanse cultuur en is een rustgevende manier om de lokale tradities te ervaren.

Dompel jezelf onder in de kunstscene van Osaka door een bezoek te brengen aan lokale kunstgalerijen, zoals het Osaka City Museum of Fine Arts. Ontdek werken van zowel gevestigde als opkomende kunstenaars en laat je inspireren door de kunstscene.

GI Travel reistips

Maak gebruik van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van Osaka. Wij kunnen ook groepsentreetickets voor je regelen. Voor meer handige reistips en aanbevelingen, raadpleeg een van onze reisexperts.

Respecteer lokale gebruiken zoals het verwijderen van je schoenen bij het betreden van huizen en sommige eetgelegenheden. Leer een paar basiszinnen in het Japans voor een vlotte communicatie.

Meer informatie en hulp bij je reis

Je avontuur in Osaka hoeft niet te eindigen bij de Expo! Verken alle wonderen die deze stad en het land te bieden hebben en plan je reis met de hulp van onze experts. Neem contact op met onze reisexperts voor advies en ondersteuning op maat. De arrangementen worden volledig op jouw wensen afgestemd.

Geschreven door
Werner van de Ruit