Expo Dubai 2020

Innoveren voor de toekomst.

Connecting minds, creating the future

Van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 wordt de 35e wereldtentoonstelling georganiseerd in Dubai. Het is de eerste wereldtentoonstelling in het Midden-Oosten en tevens de grootste. Meer dan 192 landen zijn aanwezig en de organisatie rekent op 25 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Het hoofdthema van deze editie dit jaar is Connecting Minds, Creating the Future. Door samen te werken, te verbinden en nieuwe partnerships aan te gaan worden innovatieve en duurzame oplossingen tot uitvoer gebracht.

Maak kennis met het Nederlandse Paviljoen

De subthema's Kansen, Mobiliteit en Duurzaamheid staan tijdens deze editie van de Expo centraal. Er ontstaat namelijk een wereld aan mogelijkheden als we slimmer gebruik maken van kennis, ideeën en goederen. Expo 2020 omarmt alternatieve bronnen van voedsel, water, schone en hernieuwbare energie en moedigt ons allen aan om opnieuw te evalueren hoe we de planeet kunnen behouden. Maak kennis met de cultuur, ontdek nieuwe samenwerkingen en laat je inspireren door de interessante innovaties die tijdens Expo 2020 worden geïntroduceerd. Vanzelfsprekend biedt de Expo ook een uitgelezen kans om je netwerk te verbreden. De deelnemende landen hebben ieder een eigen paviljoen, thematisch ondergebracht in een hoofdpaviljoen (district). Het Nederlandse paviljoen is gericht op kennis op het gebied van water, energie en voedsel. Het paviljoen, ontworpen door V8 Architects, zal zich onderscheiden op het gebied van circulariteit en het gebruik van innovatieve, duurzame technologieën. Naast de inspirerende paviljoens vinden er dagelijks meer dan 60 live events plaats, zoals parades, dans, theater en ballet. De koepel van de grote centrale hal, Al Wasl Plaza, is het grootste filmprojectiescherm ter wereld. Ook op culinair gebied heeft de Expo veel te bieden. Er zijn meer dan 200 verschillende eetgelegenheden, van streetfood tot culinaire hoogstandjes van de beste chef koks ter wereld.

Op reis naar de ruimte met de SpaceBuzz

De non profit stichting SpaceBuzz heeft een uniek, wereldwijd educatieprogramma dat kinderen inspireert om ambassadeur van de aarde te worden, net als astronauten. Onderdeel van het educatie programma is een bezoek van de kinderen aan het SpaceBuzz raketvoertuig voorzien van de de nieuwste Virtual Reality en 5D technologie.

SpaceBuzz is als officiële supporter onderdeel van het NL paviljoen op EXPO2020-Dubai. Aldaar zullen duizenden Emirati kinderen het educatieprogramma gaan volgen, inclusief een bezoek aan de SpaceBuzz raket waarin ze worden "gelanceerd" naar de ruimte. Een reis die hun blik op de aarde voorgoed zal veranderen. Dankzij de strategische samenwerking tussen GI Travel en SpaceBuzz kun jij ook deze unieke ervaring beleven op de Expo 2020. Tijdens je bezoek maak je een "raketvlucht" door de ruimte waarbij André Kuipers je begeleid en ervaar je het Overview Effect. Het unieke gevoel dat astronauten hebben wanneer ze vanuit de ruimte op de aarde kijken. Je realiseert je dan hoe klein en kwetsbaar de aarde is en steun je ook gelijk het wereldwijde educatieprogramma van SpaceBuzz.

Meer weten?

Genoeg gezien op de Expo Dubai 2020?

Het officiële gedeelte van de Expo kun je natuurlijk ook combineren met fantastische, en soms uitdagende, excursies. Wat dacht je van een quad tour door de Arabische woestijn of een bezoek aan het "Museum of the Future" waar thema's zoals klimaat en ruimtevaart centraal staan? In Dubai geldt, the sky isn't the limit en kun je het zo gek maken als je wil. Wij nemen jouw reisgezelschap graag mee op avontuur! GI Travel heeft de expertise in huis om een dynamisch reisarrangement op maat voor jou en je bedrijf samen te stellen. Wil je van gedachten wisselen om te zien wat wij voor je kunnen betekenen? Wij bellen je graag wanneer het uitkomt.

Contact