Expo Dubai 2020

Innoveren voor de toekomst.

Connecting minds, creating the future

Van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 wordt de 35e wereldtentoonstelling georganiseerd in Dubai. Het is de eerste wereldtentoonstelling in het Midden-Oosten en tevens de grootste. Meer dan 192 landen zijn aanwezig en de organisatie rekent op 25 miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Het hoofdthema van deze editie dit jaar is Connecting Minds, Creating the Future. Door samen te werken, te verbinden en nieuwe partnerships aan te gaan worden innovatieve en duurzame oplossingen tot uitvoer gebracht.

Maak kennis met het Nederlandse Paviljoen

De subthema's Kansen, Mobiliteit en Duurzaamheid staan tijdens deze editie van de Expo centraal. Er ontstaat namelijk een wereld aan mogelijkheden als we slimmer gebruik maken van kennis, ideeën en goederen. Expo 2020 omarmt alternatieve bronnen van voedsel, water, schone en hernieuwbare energie en moedigt ons allen aan om opnieuw te evalueren hoe we de planeet kunnen behouden. Maak kennis met de cultuur, ontdek nieuwe samenwerkingen en laat je inspireren door de interessante innovaties die tijdens Expo 2020 worden geïntroduceerd. Vanzelfsprekend biedt de Expo ook een uitgelezen kans om je netwerk te verbreden. De deelnemende landen hebben ieder een eigen paviljoen, thematisch ondergebracht in een hoofdpaviljoen (district). Het Nederlandse paviljoen is gericht op kennis op het gebied van water, energie en voedsel. Het paviljoen, ontworpen door V8 Architects, zal zich onderscheiden op het gebied van circulariteit en het gebruik van innovatieve, duurzame technologieën. Naast de inspirerende paviljoens vinden er dagelijks meer dan 60 live events plaats, zoals parades, dans, theater en ballet. De koepel van de grote centrale hal, Al Wasl Plaza, is het grootste filmprojectiescherm ter wereld. Ook op culinair gebied heeft de Expo veel te bieden. Er zijn meer dan 200 verschillende eetgelegenheden, van streetfood tot culinaire hoogstandjes van de beste chef koks ter wereld.

10 Themaweken

Als onderdeel van het Expo programma voor mens en milieu, lopen 10 themaweken door de zes maanden van Expo 2020 Dubai, waarbij de meest kritieke uitdagingen en kansen van de mensheid worden verkend door een culturele, sociale, ecologische en economische bril. Ga mee op weg naar een nieuwe wereld en neem deel aan gesprekken over vragen die de toekomst van onze planeet vorm zullen geven.

3 - 9 okt 2021 | Klimaat & Biodiversiteit
Hoe werken we samen om de klimaatverandering beter te beheren en de biodiversiteit te beschermen?

17 - 23 okt 2021 | Ruimte
Hoe verkennen we veilig en productief nieuwe grenzen?

31 okt - 6 nov 2021 | Stedelijke en plattelandsontwikkeling
Hoe leven en groeien we in harmonie met onze planeet?

14 - 20 nov 2021 | Tolerantie en inclusiviteit
Hoe kunnen we een groter gemeenschappelijk begrip kweken om meer tolerante en inclusieve samenlevingen mogelijk te maken?

12 - 18 dec 2021 | Kennis en leren
Hoe kunnen we onze kennis vandaag benutten en uitdagen om ons voor te bereiden op de toekomst?

9 - 15 jan 2022 | Reizen & connectiviteit
Hoe zullen we de impact van de uitbreiding van onze digitale wereld en onze fysieke realiteit in evenwicht brengen?

16 - 22 jan 2022 | Wereldwijde Doelen
Wat moeten we vandaag samen doen voor een betere wereld in 2030?

27 jan - 2 feb 2022 | Gezondheid en welzijn
Hoe kunnen we een gezonde, gelukkige wereld creëren?

17 - 23 feb 2022 | Voedsel, landbouw en levensonderhoud
Hoe verbouwen we op duurzame wijze voedsel om aan de toekomstige vraag te voldoen?

20 - 26 mrt 2022 | Water
Hoe beschermen we onze kostbaarste hulpbron vandaag, voor morgen?

Meer informatie over de themaweken vind je hier.

Interesse?

Genoeg gezien op de Expo Dubai 2020?

Het officiële gedeelte van de Expo kun je natuurlijk ook combineren met fantastische, en soms uitdagende, excursies. Wat dacht je van een quad tour door de Arabische woestijn of een bezoek aan het "Museum of the Future" waar thema's zoals klimaat en ruimtevaart centraal staan? In Dubai geldt, the sky isn't the limit en kun je het zo gek maken als je wil. Wij nemen jouw reisgezelschap graag mee op avontuur! GI Travel heeft de expertise in huis om een dynamisch reisarrangement op maat voor jou en je bedrijf samen te stellen. Wil je van gedachten wisselen om te zien wat wij voor je kunnen betekenen? Wij bellen je graag wanneer het uitkomt.

Contact